IRENA: Pamasangan PV global "surges" ku 133GW dina 2021!

Numutkeun kana Laporan Statistik 2022 ngeunaan Generasi Énergi Diperbaharui anu nembé dikaluarkeun ku Badan Énergi Diperbaharui Internasional (IRENA), dunya bakal nambihan 257 GW énergi anu tiasa dianyari dina taun 2021, paningkatan 9.1% dibandingkeun taun ka tukang, sareng nyangking kumulatif global anu tiasa diperbaharui. ngahasilkeun énergi pikeun 3TW (3.064GW).

 

Di antarana, PLTA nyumbangkeun pangsa badagna 1,230GW.Kapasitas dipasang PV global parantos ningkat gancang ku 19%, ngahontal 133GW.

图片5

 

Kapasitas tanaga angin anu dipasang dina taun 2021 nyaéta 93GW, paningkatan 13%.Gemblengna, photovoltaics sareng kakuatan angin bakal nyababkeun 88% tina tambihan kapasitas tanaga anu tiasa diperbaharui dina taun 2021.

 

Asia mangrupakeun kontributor pangbadagna pikeun kapasitas dipasang anyar global

 

Asia mangrupakeun kontributor pangbadagna pikeun kapasitas dipasang anyar di dunya, kalawan 154.7GW kapasitas dipasang anyar, akuntansi pikeun 48% tina kapasitas dipasang anyar dunya.Kapasitas tanaga renewable anu dipasang kumulatif Asia ngahontal 1.46 TW ku 2021, sareng Cina nambihan 121 GW sanaos pandémik Covid-19.

 

Éropa sareng Amérika Kalér nambihan masing-masing 39 GW sareng 38 GW, sedengkeun AS nambihan 32 GW kapasitas anu dipasang.

 

Pasatujuan Kerjasama Strategis Badan Énergi Renewable Internasional

 

Sanajan kamajuan gancang dina deployment énergi renewable di ékonomi utama dunya, International Renewable Energy Agency (IRENA) emphasized dina laporan yén generasi énergi renewable kudu tumuwuh gancang ti paménta énergi.

 

Francesco La Camera, Diréktur Jéndral Badan Énergi Renewable Internasional (IRENA), nyarios, "Kamajuan anu terus-terusan ieu mangrupikeun bukti sanés pikeun daya tahan énergi anu tiasa diperbaharui.Kinerja pertumbuhan anu kuat taun ka tukang nyayogikeun nagara-nagara anu langkung seueur kasempetan pikeun kéngingkeun aksés kana sumber énergi anu tiasa dianyari.Mangpaat sosial ékonomi sababaraha.Nanging, sanaos nyorong tren global, Outlook Transisi Énergi Global kami nunjukkeun yén laju sareng ruang lingkup transisi énergi jauh tina cekap pikeun ngahindarkeun akibat anu parah tina perubahan iklim.

 

Badan Energy Renewable Internasional (IRENA) awal taun ieu ngaluncurkeun skéma perjanjian kemitraan strategis pikeun ngamungkinkeun nagara-nagara ngabagi ideu pikeun ngahontal tujuan nétralitas karbon.Seueur nagara ogé nyandak léngkah, sapertos ngagunakeun hidrogén héjo pikeun ngajaga pasokan énergi.Numutkeun inohong anu dikaluarkeun ku lembaga éta, hidrogén bakal ngitung sahenteuna 12% tina total énergi upami target iklim global tetep dina suhu 1,5 ° C tina Perjangjian Paris ku 2050.

 

Pasatujuan Kerjasama Strategis Badan Énergi Renewable Internasional

 

Sanajan kamajuan gancang dina deployment énergi renewable di ékonomi utama dunya, International Renewable Energy Agency (IRENA) emphasized dina laporan yén generasi énergi renewable kudu tumuwuh gancang ti paménta énergi.

 

Francesco La Camera, Diréktur Jéndral Badan Énergi Renewable Internasional (IRENA), nyarios, "Kamajuan anu terus-terusan ieu mangrupikeun bukti sanés pikeun daya tahan énergi anu tiasa diperbaharui.Kinerja pertumbuhan anu kuat taun ka tukang nyayogikeun nagara-nagara anu langkung seueur kasempetan pikeun kéngingkeun aksés kana sumber énergi anu tiasa dianyari.Mangpaat sosial ékonomi sababaraha.Nanging, sanaos nyorong tren global, Outlook Transisi Énergi Global kami nunjukkeun yén laju sareng ruang lingkup transisi énergi jauh tina cekap pikeun ngahindarkeun akibat anu parah tina perubahan iklim.

 

Badan Energy Renewable Internasional (IRENA) awal taun ieu ngaluncurkeun skéma perjanjian kemitraan strategis pikeun ngamungkinkeun nagara-nagara ngabagi ideu pikeun ngahontal tujuan nétralitas karbon.Seueur nagara ogé nyandak léngkah, sapertos ngagunakeun hidrogén héjo pikeun ngajaga pasokan énergi.Numutkeun inohong anu dikaluarkeun ku lembaga éta, hidrogén bakal ngitung sahenteuna 12% tina total énergi upami target iklim global tetep dina suhu 1,5 ° C tina Perjangjian Paris ku 2050.

 

Poténsi pikeun ngembangkeun hidrogén héjo di India

 

Pamaréntah India nandatanganan perjanjian kerjasama strategis sareng Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) dina Januari taun ieu.Kaméra negeskeun yén India mangrupikeun pembangkit listrik énergi anu tiasa dianyari komitmen kana transisi énergi.Salila lima taun katukang, kapasitas tanaga renewable dipasang kumulatif India parantos ngahontal 53GW, sedengkeun nagara éta nambihan 13GW dina 2021.

 

Pikeun ngarojong dekarbonisasi ékonomi industri, India ogé digawé pikeun ngawangun ranté suplai énergi hidrogén-Powered héjo.Dina kerjasama anu dihontal, Pamaréntah India sareng Badan Énergi Renewable Internasional (IRENA) nargétkeun hidrogén héjo salaku enabler transisi énergi India sareng sumber ékspor énergi énggal.

 

Numutkeun kana laporan panalungtikan anu diterbitkeun ku Mercom India Research, India parantos masang 150.4GW kapasitas énergi anu tiasa diperbaharui dina kuartal kaopat 2021. Sistem photovoltaic nyababkeun 32% tina total kapasitas énergi anu tiasa dianyari anu dipasang dina kuartal kaopat 2021.

 

Gemblengna, pangsa renewable dina total ékspansi pembangkit listrik global bakal ngahontal 81% dina 2021, dibandingkeun 79% sataun saméméhna.Pangsa renewable tina total pembangkit listrik bakal ningkat ampir 2% dina 2021, tina 36.6% dina 2020 janten 38.3% dina 2021.

 

Numutkeun statistik ti Badan Énergi Internasional, pembangkit listrik énergi anu tiasa diperbaharui diperkirakeun nyababkeun 90% tina total pembangkit listrik anyar di dunya dina 2022.

21212121122121


waktos pos: Apr-22-2022