AS Ngaluncurkeun Tinjauan Bagian 301 Investigation Ka Cina, Tarif Bisa Dicabut

Kantor Perwakilan Dagang Amérika Serikat ngumumkeun dina 3rd Méi yén dua tindakan pikeun maksakeun tarif kana barang-barang Cina anu diékspor ka Amérika Serikat dumasar kana hasil anu disebut "301 panalungtikan" opat taun ka pengker bakal réngsé dina 6 Juli sareng 23 Agustus taun ieu masing-masing.Kalayan pangaruh langsung, kantor bakal ngamimitian prosés tinjauan statutori pikeun tindakan anu relevan.

1.3-

Patugas Perwakilan Perdagangan AS nyarios dina hiji pernyataan dina dinten anu sami yén éta bakal ngawartosan wawakil industri domestik AS anu nguntungkeun tina tarif tambahan dina Cina yén tarifna tiasa diangkat.Perwakilan industri gaduh dugi ka 5 Juli sareng 22 Agustus pikeun nerapkeun ka kantor pikeun ngajaga tarif.Kantor bakal marios ka tariffs relevan dina dasar aplikasi, sarta tariffs ieu bakal dijaga salila periode review.

 1.4-

Perwakilan Dagang AS Dai Qi nyarios dina acara 2nd yén pamaréntah AS bakal nyandak sadaya ukuran kabijakan pikeun ngabendung surges harga, nunjukkeun yén ngirangan tarif barang-barang Cina anu diékspor ka Amérika Serikat bakal dianggap.

 

Nu disebut "investigasi 301" asalna tina Bagéan 301 tina UU Perdagangan AS taun 1974. Klausa éta otorisasi Perwakilan Perdagangan AS pikeun ngaluncurkeun panalungtikan ngeunaan "praktik dagang anu teu wajar atanapi teu adil" di nagara-nagara sanés sareng, saatos panalungtikan, nyarankeun yén présidén AS maksakeun sanksi sapihak.Panaliti ieu diprakarsai, ditalungtik, dihukum sareng dilaksanakeun ku Amérika Serikat sorangan, sareng gaduh unilateralisme anu kuat.Numutkeun kana anu disebut "investigasi 301", Amérika Serikat parantos maksakeun tarif 25% pikeun barang-barang anu diimpor ti China dina dua bets saprak Juli sareng Agustus 2018.

 

The imposition AS tina tariffs on Cina geus niatna dilawan ku komunitas bisnis AS jeung konsumén.Alatan kanaékan seukeut dina tekanan inflasi, aya geus resurgence telepon di Amérika Serikat pikeun ngurangan atawa dibebaskeun tariffs tambahan on Cina anyar.Dalip Singh, timbalan asisten ka présidén AS pikeun urusan kaamanan nasional, ceuk anyar yén sababaraha tariffs ditumpukeun ku AS on Cina "kakurangan tujuan strategis".Pamaréntah féderal tiasa nurunkeun tarif pikeun barang-barang Cina sapertos sapédah sareng pakean pikeun ngabantosan naékna harga.

 

Sekretaris Perbendaharaan AS Janet Yellen ogé ngomong anyar yén pamaréntah AS ieu taliti diajar strategi dagang na kalawan Cina, sarta yén éta téh "pantes mertimbangkeun" pikeun ngabolaykeun tariffs tambahan dina barang Cina diékspor ka AS.

 

Juru bicara Kamentrian Perdagangan Cina saméméhna nyatakeun yén paningkatan tarif sapihak ku Amérika Serikat henteu kondusif pikeun Cina, Amérika Serikat, sareng dunya.Dina kaayaan ayeuna dimana inflasi terus naek jeung recovery ékonomi global nyanghareup tantangan, éta ngaharepkeun yén sisi AS bakal neruskeun ti kapentingan fundamental konsumén jeung produser di Cina jeung AS, ngabolaykeun sagala tariffs tambahan dina Cina pas mungkin. , sarta nyorong hubungan ékonomi jeung dagang bilateral deui ka jalur normal pas mungkin.

 


waktos pos: May-06-2022